ADR transport

Gevaarlijke stoffen worden ook wel ADR-goederen genoemd. Het vervoeren van dit soort stoffen, bijvoorbeeld van een leverancier naar de klant, is een aparte tak van sport binnen de transportwereld.

Het veilig vervoeren van ADR stoffen

Naast dat de ADR-goederen ten eerste correct gelabeld en verpakt moeten zijn, gelden er ook regels voor het vervoer. Om ADR te mogen vervoeren, moet het transportmiddel dat hiervoor gebruikt wordt aan strenge veiligheidsmaatregelen voldoen: als er iets mis gaat, kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid of voor het milieu.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen vraagt om gespecialiseerde chauffeurs die het vervoer zorgvuldig uitvoeren. Daarom moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig en kan alleen uitgegeven worden door officieel erkende ADR-opleidingen. Daarnaast dient de chauffeur een ADR koffer met alle verplichte benodigdheden bij zich te hebben.

Naast de gebruikelijke eisen waar goederenvoertuigen aan moeten voldoen, zijn er voor de voertuigen die worden ingezet voor bepaalde typen ADR-vervoer nog vele extra eisen omtrent de constructie, motor, bedrading en andere onderdelen van het voertuig. Zo moeten er een ADR uitrustingspakket en twee brandblussers aanwezig zijn in de vrachtwagen die ADR-stoffen vervoert. Daarnaast moeten de menige voertuigen die gebruikt worden voor bepaald ADR-transport jaarlijks worden gekeurd om na te gaan of ze nog aan de ADR-eisen voldoen.

_RAW5899.BW

grenzeloos transportbedrijf

Wij staan voor u klaar

Wilt u gevaarlijke stoffen vervoeren over het land? Dan kan ALG Trans u hierbij van dienst zijn. Wij regelen het vervoer voor u. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan om erachter te komen wat ALG Transport voor u kan betekenen als het gaat om het transport van gevaarlijke stoffen en goederen.

De soorten ADR stoffen die wij veilig kunnen vervoeren

Brandbare vloeistoffen

Alle gevaarlijke brandbare vloeistoffen en vaste stoffen worden in een gesmolten toestand gegoten waarvan het vlampunt hoger is dan zestig graden Celsius. Voorbeelden van brandbare vloeistoffen zijn benzine, petroleum en gas- en dieselolie.

Oxiderende stoffen

Oxiderende stoffen en organische peroxiden zijn op zichzelf niet zozeer gevaarlijk, maar kunnen een gevaarlijke reactie kunnen veroorzaken bij andere stoffen. Oxiderende stoffen zijn niet zelf brandbaar, maar veroorzaken of versterken de verbranding van andere stoffen.